Stuur ons een bericht en krijg dezelfde dag antwoord! Uitsluitend bedoeld voor bloemisten en groothandelaren.

Whatsapp ons direct
flower-icon

20 Jaar Ervaring

flower-icon

Piccolo specialist

flower-icon

Moderne Faciliteiten

Home » Proces in beeld

Lisianthusteelt in beeld

Het kweken van de lisianthus is topsport. Vanaf het moment dat het plantje de grond in gaat, moet het groeiproces nauwkeurig gemonitord worden. Alleen zo kunnen we de kwaliteit leveren die we nastreven.

Van zaadje tot plant

De lisianthus begint als zaadje, dat in dertien weken opgroeit tot plantje. Dit gebeurt bij een externe kwekerij. Na die dertien weken krijgen wij de plantjes binnen en kan het proces beginnen.

diensten-1
diensten-2

Voorbereiding grond

Voordat de plantjes geplant worden, heeft de grond al een bewerking ondergaan. Het zogenoemde plantvak is gefreesd en vervolgens gestoomd, om schadelijke ziekten uit te bannen. Bij het stomen wordt landbouwplastic over het vak gelegd en deels ingespit. Onder het plastic wordt stoom toegevoerd. Het resultaat? Een ziektevrije bodem die garant staat voor uitstekende groei.

Van plantje tot bloem

De lisianthusplantjes worden, op tien centimeter afstand van elkaar, in de grond geplant. Op elke vierkante meter staan zo’n 85 plantjes. In tien weken tijd groeien de plantjes uit tot een schitterende lisianthus. Uiteraard zorgen wij voor de juiste omstandigheden: voldoende licht, voldoende water en de juiste temperatuur.

Bestel direct:

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid